Een steentapijt laten plaatsen in uw huis

Home >> Gietvloeren >> Steentapijten

Oneindig veel mogelijkheden

Naadloos & perfect geplaatst

Persoonlijk advies van experts

Eetruimte

Als u ervoor kiest om een steentapijt te laten plaatsen, dan kiest u voor een decoratieve en naadloze vloerafwerking met een warme en natuurlijke uitstraling. Deze gietvloer bestaat uit miljoenen kleine steentjes die met epoxy verlijmd worden. Steentapijt geeft een warme, mooie en moderne indruk en is in een breed kleurengamma beschikbaar. Steentapijt is amper enkele millimeters dik en daardoor uitermate geschikt voor renovatie. U kunt steentapijt laten plaatsen met zowel een open als gesloten structuur. Bij een open structuur zijn de poriën van de vloer open zodat stof niet kan opdwarrelen. In vochtige ruimtes wordt daarentegen vaak gebruikgemaakt van steentapijt met een gesloten structuur. Dit heeft dezelfde voordelen maar biedt extra bescherming tegen vocht. U kunt steentapijt laten plaatsen op bijna alle stevige en droge ondergronden, want het past in alle interieurs. Door de verschillende toepassingsmogelijkheden en het onbeperkt aantal kleuren die onderling ook nog eens kunnen gemengd worden, is er voor eenieder wat wils.

mineral
Mineral touch

De combinatie van authenticiteit en slijtvastheid! Niet té strak maar met een natuurlijke nuance die nog echte ambacht weerspiegelt?

Comfort

De Comfort Floor is een ‘semi-flexibele’ gietvloer met een sterk karakter. Deze polyurethaan gietvloer wordt afgewerkt met ...

Sandtouch

U hebt een voorkeur voor natuurlijke materialen? Dan is het Sand, Stone of Marble Touch gamma wellicht wat u ...

Waarom kiezen om een steentapijt te laten plaatsen?

Steentapijt is realiseerbaar in bijna alle ruimtes. U kunt zowel in livings, slaapkamers als showrooms of kantoorruimtes steentapijt laten plaatsen. In een vochtige ruimte, zoals de badkamer of keuken, zorgt een waterdichte beschermlaag voor de bescherming tegen vocht. Dankzij de luchtige structuur die toestaat dat de vloer sneller opwarmt, behoort een combinatie met vloerverwarming ook zeker tot de mogelijkheden. Steentapijten zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Het volstaat om de vloer wekelijk te stofzuigen en één à tweemaal per jaar te schrobben of met een waterstofzuiger te reinigen.

Gietvloeren voor binnen

Gietvloeren voor buiten

Waterdoorlatend systeem

Hoeveel kost het om een steentapijt te laten plaatsen?

De prijs van een steentapijt ligt in vergelijking met andere gietvloeren en tegels een pak lager. De prijs wordt grotendeels bepaalt door de oppervlakte, de uitstraling en de gewenste structuur. U kunt ook een steentapijt met een coating laten plaatsen. De coating zorgt voor een waterdichte beschermlaag die de vloer beschermt tegen vocht. Wilt u een steentapijt laten plaatsen in de keuken of badkamer? Dan raden wij aan om te kiezen voor een steentapijt met coating. Een steentapijt zonder waterdichte toplaag vergt iets meer onderhoud, maar is wel goedkoper in prijs. Als u een klassiek steentapijt met open structuur wilt laten plaatsen, mag u rekenen op een prijs van € 30 per vierkante meter. Een gesloten structuur begint ongeveer vanaf € 40 per vierkante meter.

Vraag meer informatie over de vakkundige plaatsing

Het plaatsen van steentapijt laat u het beste over aan een specialist ter zake. Het is een goed idee om dan bij Floors & More uit Niel aan te kloppen. Een steentapijt laten plaatsen door onze ervaren plaatsers garandeert een feilloze vloer die lang meegaat. De plaatsing neemt niet veel tijd in beslag. Uw vloer is na één dag beloopbaar en na enkele dagen kunt u de meubels plaatsen. Wilt u graag meer weten over de kostprijs van het laten plaatsen van een steentapijt? U kunt ons contacteren via ons contactformulier, bellen op het nummer 038888484 of een e-mail sturen naar info@floorsandmore.be. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Niel, in de omgeving van Antwerpen en Knokke.