Gietvloeren voor buiten

Home >> Gietvloeren >> Gietvloeren voor buiten

Oneindig veel mogelijkheden

Naadloos & perfect geplaatst

Persoonlijk advies van experts

terras

Gietvloer buiten plaatsen

Gietvloeren zijn vooral gekend voor de binnentoepassingen, maar steeds meer stelt men ons de vraag of een gietvloer ook voor buiten geschikt is. Een gietvloer buiten is zeker mogelijk! Deze gietvloeren hebben doorgaans een dikte van 3 tot 6 mm (afgewerkt) en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen:

 • mat
 • unikleuren
 • flakes
 • inzanding

Echter, wanneer men erover nadenkt om een gietvloer buiten te plaatsen dient men een aantal kernzaken in acht te nemen. Zo zijn er verschillende soort kunstharsen, maar slechts enkele hiervan zijn geschikt als gietvloer voor buiten toepassing.

mineral
Mineral touch

De combinatie van authenticiteit en slijtvastheid! Niet té strak maar met een natuurlijke nuance die nog echte ambacht weerspiegelt?

Comfort

De Comfort Floor is een ‘semi-flexibele’ gietvloer met een sterk karakter. Deze polyurethaan gietvloer wordt afgewerkt met ...

Sandtouch

U hebt een voorkeur voor natuurlijke materialen? Dan is het Sand, Stone of Marble Touch gamma wellicht wat u ...

buiten-terras

Omgevingsparameters

Het eerste waar men rekening mee dient te houden zijn de omgevingsparameters; deze hebben immers steeds een invloed op het eindresultaat. Wanneer men erover nadenkt om de gietvloer naar buiten door te trekken om zo één geheel te bekomen, is de eerste spelbreker de natuur en de weersomstandigheden. Zo zijn de standaardproducten die voor binnenvloeren gebruikt worden zoals PU gietvloeren en epoxy gietvloeren, meestal 5-laagse systemen die in evenveel dagen worden aangebracht. De verschillende lagen hebben onder ideale omstandigheden en bij ca. 18° steeds een nachtje nodig om uit te harden. Ervan uitgaande dat men de ideale temperaturen in België heeft om een gietvloer buiten te plaatsen, zijn er nog andere kapers op de kust. Wanneer men dit systeem buiten zou plaatsen kan u zich wel indenken dat bij het minste zuchtje wind er stoornissen in de gietvloer kunnen optreden zoals pluisjes, zaadjes van planten, insecten, etc. Van een vlak resultaat kan dus enkel sprake zijn wanneer het terras volledig zou afgeschermd worden van wind en regen, want dan weer voor een serieus kostenplaatje zou zorgen.

Gietvloeren voor binnen

Gietvloeren voor buiten

Waterdoorlatend systeem

Kwaliteit van de ondergrond

Niet enkel de natuur maar ook de kwaliteit van de ondergrond is een grote factor bij het bepalen of een gietvloer buiten kan geplaatst worden. Een onstabiele of vochtige ondergrond kan immers de nodige problemen veroorzaken. Vocht in de ondergrond leidt steevast tot blazen in de gietvloer. Bij terrassen op het gelijkvloers is een plaatsing van een vochtwerende ondervloer dus een absolute must. Uiteraard gelden er bij een gietvloer op terrassen van appartementen of dakterrassen andere spelregels.

Afwerking van de gietvloer buiten

Bij een gietvloer op een terras buiten moet er ook zeker rekening gehouden worden met een minimum antislipgraad. Hier moet er gezocht worden naar voldoende antislip om gladheid en schuifpartijen te voorkomen en het mag niet te grof zijn om het onderhoud niet te moeilijk te maken.

Ook de extra UV-belasting en de schommelende temperaturen het hele jaar door zijn een extra aandachtspunt.

Gietvloer buitentoepassingen

Een gietvloer voor een terras buiten is zeker mogelijk, maar wel tegen meerprijs en met een nauwkeurige planning van de werkzaamheden. Ook moet u hier dan wel een échte specialist onder de arm nemen die met de daartoe voorziene soepele en gelijktijdig snel hardende materialen kan werken. Bij Floors & More bent u daarvoor aan het juiste adres. Om een degelijk en duurzaam eindresultaat te kunnen garanderen, plaatsen wij buiten enkel een daartoe ontworpen vijflaags terrassysteem, bestaande uit blijvend soepele en snel hardende producten. Ons systeem is toepasbaar tot 5° C en elke laag op zich is uitgehard op 30 minuten.

Andere gietvloer buitentoepassingen zijn bijvoorbeeld op de oprit van het huis, in of rond het tuinhuis.

Bent u op zoek naar een specialist in het plaatsen van een gietvloer buiten? Contacteer ons voor advies of een vrijblijvende offerte op maat.

Eigenschappen van een buiten gietvloer

 • Strakke uitstraling
 • Hoge krasbestendigheid
 • Hoge uv resistentie
 • Zeer makkelijk in onderhoud.
 • Licht antislip
 • Geen voegen
 • Detailleringen worden volledig mee geïntegreerd
 • 100% vloeistofdicht
 • Een enorm bereik aan toepassingen en kleuren