Terrazzo gietvloer

Home >> Gietvloeren >> Terrazzo

Oneindig veel mogelijkheden

Naadloos & perfect geplaatst

Persoonlijk advies van experts

Eetruimte

Een terrazzo gietvloer is een sterke stijlvaste gietvloer met een unieke authentieke uitstraling. Dit type vloer, ook wel granito vloer genoemd, kunt u voor een groot deel volledig naar eigen wensen zowel binnen als buiten laten leggen. Terrazzo vloeren bestaan uit gebroken marmer-, graniet- of zandsteenkorrels. Hiervan wordt door toevoeging van cement een mortel gemaakt, die in een laagdikte van ongeveer 15 mm op een geschikte ondergrond wordt aangebracht. Na droging wordt het oppervlak van de terrazzo gietvloer geschuurd en gepolijst waardoor er een duurzame, stijlvolle vloer ontstaat. Wilt u een speciale terrazzo vloer laten plaatsen? U kunt kiezen uit een groot aantal kleuren marmer. Door het mengen van verschillende materialen, worden unieke kleurcombinaties aan de granito vloeren gegeven. Hierdoor ontstaan exclusieve vloeren met een klassieke of juist moderne uitstraling. De oorsprong van terrazzo ligt in Italië, maar is inmiddels overal in Europa terug te vinden. Het zijn stijlvolle en exclusieve gietvloeren die tegen een stootje kunnen.

mineral
Mineral touch

De combinatie van authenticiteit en slijtvastheid! Niet té strak maar met een natuurlijke nuance die nog echte ambacht weerspiegelt?

Comfort

De Comfort Floor is een ‘semi-flexibele’ gietvloer met een sterk karakter. Deze polyurethaan gietvloer wordt afgewerkt met ...

Sandtouch

U hebt een voorkeur voor natuurlijke materialen? Dan is het Sand, Stone of Marble Touch gamma wellicht wat u ...

Waarom kiezen voor een terrazzo gietvloer?

Het is een goed idee om een terrazzo vloer te laten plaatsen. Een terrazzo gietvloer is net als andere gietvloeren naadloos en vloeistofdicht. Deze exclusieve gietvloeren zijn erg duurzaam en kunnen tegen een stootje. Zo is een terrazzo gietvloer geschikt voor in de woonkamer, keuken en badkamer. Het is voldoende om deze onderhoudsvriendelijke vloeren wekelijks te stofzuigen en minimaal twee keer per jaar goed te schrobben. De levensduur van een terrazzo vloer is met minimaal onderhoud al snel langer dan levenslang! Dit komt onder andere door het gebruik van enkel natuurlijke materialen. Deze vloeren geven, net zoals vloeren met flakes, een persoonlijke twist aan uw interieur.

Gietvloeren voor binnen

Gietvloeren voor buiten

Waterdoorlatend systeem

Hoeveel kost een terrazzo gietvloer?

Als u een terrazzo gietvloer wilt laten plaatsen, moet u weten dat een granieten vloer duurder is dan een tegelvloer. De prijs van deze exclusieve vloeren begint bij eenvoudige oppervlaktes onder de € 100 per vierkante meter. De prijs van een terrazzo gietvloer wordt voor een groot deel bepaald door de staat van de ondervloer, de gewenste afwerking en de bereikbaarheid (gelijkvloers of verdieping). Het gieten van terrazzo neemt veel tijd in beslag en ook de afwerking kost meerdere dagen. Hierdoor kan de kostprijs al snel oplopen tot € 200 per vierkante meter.

Laat uw vloer op vakkundige wijze plaatsen

Wilt u een terrazzo vloer laten plaatsen? Met terrazzo of granito haalt u, naast echte ambacht, exclusieve gietvloeren in huis. Een terrazzo gietvloer van schitterend en duurzaam materiaal wordt aangebracht door onze eigen vaklieden die een lange leerschool achter de rug hebben. U ziet traditionele terrazzo vloeren helaas steeds minder en het aantal vakmensen neemt ook af. Het leggen van terrazzo is een arbeidsintensieve klus die meerdere dagen tot soms meer dan een week in beslag neemt. Wilt u graag meer weten over de exclusieve terrazzo gietvloeren van Floors & More? Bent u benieuwd hoeveel het kost om een terrazzo vloer te laten plaatsen? U kunt ons contacteren via ons contactformulier, bellen naar het nummer 038888484 of een e-mail sturen naar info@floorsandmore.be. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Niel of Knokke!