Soorten gietvloeren

Home >> Gietvloeren

Oneindig veel mogelijkheden

Naadloos & perfect geplaatst

Persoonlijk advies van experts

Bij Floors & More kiest u uit verschillende soorten vloeren uw favoriete gietvloer. Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1988. Naast de derde generatie, is de eerste generatie ook nog steeds actief. Weet u niet welke gietvloer u moet kiezen? Onze experts bezitten over heel wat kennis en helpen u graag verder. Al onze soorten gietvloer worden gemaakt met Belgische producten en worden door onze vakkundige plaatsers in uw woning of bedrijfspand geplaatst.

Veel soorten gietvloeren, maar wat is dat eigenlijk?

U kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten vloeren, waaronder een kwaliteitsvolle gietvloer. Gietvloeren of kunstharsvloeren zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van dé trends binnen de interieursector. Dat komt omdat onze soorten gietvloer geschikt zijn voor elke ruimte in uw woning. Gietvloeren worden meestal geplaatst in de living, slaapkamer of bureau, maar zijn ook prima bestand tegen natte ruimtes. Door de randen van de gietvloeren mee af te werken, worden voegen vermeden. Ze zijn dus ook geschikt in bijvoorbeeld de badkamer, berging of garage. Wist u trouwens dat onze gietvloeren ook buiten geplaatst kunnen worden?

mineral
Mineral touch

De combinatie van authenticiteit en slijtvastheid! Niet té strak maar met een natuurlijke nuance die nog echte ambacht weerspiegelt?

Comfort

De Comfort Floor is een ‘semi-flexibele’ gietvloer met een sterk karakter. Deze polyurethaan gietvloer wordt afgewerkt met ...

Sandtouch

U hebt een voorkeur voor natuurlijke materialen? Dan is het Sand, Stone of Marble Touch gamma wellicht wat u ...

De voordelen van onze soorten gietvloeren

De lange levensduur van onze soorten gietvloer is een enorm voordeel ten opzichte van andere vloeren. Dat heeft te maken met de technische constructie. De gietvloer wordt opgebouwd in verschillende lagen, waardoor er een solide systeem ontstaat. Al onze soorten gietvloer zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk, wat een extra pluspunt vormt wanneer u bijvoorbeeld kinderen of huisdieren in huis hebt. Tot slot geeft een gietvloer in huis een rustige, complete uitstraling. Doordat er geen naden of patronen door de vloer lopen, creëert u een mooi geheel waar variabele smaken voor het interieur aan toegevoegd kunnen worden. Uniek bij Floors & More zijn onze verticale toepassingen. Wilt u bijvoorbeeld een trap of de wanden van uw douche bekleden? Of weet u niet goed welke gietvloer u moet kiezen? Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder!

Gietvloeren voor binnen

Gietvloeren voor buiten

Waterdoorlatend systeem

Verschillen tussen kunstharsvloeren

Twijfelt u over welke gietvloer u moet kiezen? Elk type gietvloer heeft zijn eigen unieke kenmerken die een groot verschil maken tijdens uw beslissingsproces. Onder die kenmerken hoort het toepassingsgebied en het type ondergrond. Net als de epoxyvloer is een PU gietvloer een kunststofgebonden vloer. Ze lijken sterk op elkaar, maar zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Epoxy gietvloeren zijn iets gevoeliger voor scheurvorming en krassen, omdat deze hard en niet flexibel zijn. Bij deze kunstharsvloeren is het erg belangrijk dat ze op een stabiele ondergrond worden aangebracht. Het eindresultaat is een zeer stootvaste gietvloer, die uitstekend tot zijn recht komt in bijvoorbeeld livings en garages. De PU gietvloer is makkelijker toe te passen, omdat deze ook geplaatst kan worden op een bestaande ondergrond. Zo hebben alle soorten gietvloeren interessante voordelen, maar ook bijkomstigheden.

Gietvloer op vloerverwarming

Niet alle soorten gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Weet u niet welke gietvloer u moet kiezen om te combineren met vloerverwarming? Dan raden wij aan om te kiezen voor een PU gietvloer zoals de Comfort of de Soft gietvloer. Aangezien ze door hun laagdikte van twee à drie mm geen warmte tegenhouden of absorberen, zijn deze soorten gietvloeren perfect te combineren met vloerverwarming. Bovendien zijn beide systemen flexibel van aard, waardoor ze in staat zijn om het uitzetten en inkrimpen van de ondergrond op te vangen. Het verschil tussen beide ligt louter in de hardheid.

Kostprijs van een gietvloer

De prijs van onze soorten gietvloeren hangt af van de oppervlakte, de kwaliteit en de kleur van uw vloer. Ook het toepassingsgebied en het type ondergrond zijn belangrijke aandachtspunten bij het bepalen van de prijs van de gietvloer. Algemeen gesproken geldt de regel “hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter”. Daarnaast zijn er ook diverse keuzes qua afwerkingsmogelijkheden van onze soorten gietvloeren. Die bieden extra bescherming tegen vocht, krassen en die de kwaliteit en kleur van de vloer. Doorgaans schommelt de prijs van gietvloeren voor binnen tussen € 30 en € 150 per vierkante meter, afhankelijk van uw eisen en de afwerking.

Contacteer onze gespecialiseerde medewerkers

Floors & More is gespecialiseerd in het plaatsen van verschillende soorten gietvloeren in woningen. Wij begeleiden u dan ook graag tijdens het volledige traject. Wilt u meer weten over de verschillende soorten gietvloeren en de opties en mogelijkheden die u heeft? Weet u niet welke gietvloer u moet kiezen? Ontdek onze verschillende gietvloeren in onze showroom in Niel en Knokke of neem telefonisch contact met ons op via 038888484. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@floorsandmore.be. Onze medewerkers staan u graag te woord voor meer tekst en uitleg!