Marmertapijt in huis plaatsen

Home >> Gietvloeren >> Marmertapijt

Oneindig veel mogelijkheden

Naadloos & perfect geplaatst

Persoonlijk advies van experts

Eetruimte

Marmertapijt, ook wel bekend als een marmerkorrelvloer of marmergrindvloer, is een gietvloer die bestaat uit natuurlijke marmerkorrels die gebonden zijn met een transparante epoxyhars. Een marmertapijt heeft een decoratieve en naadloze vloerafwerking en geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Marmertapijt is beschikbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes en bestaat zowel in een matte als glanzende uitvoering. De korrels voor een marmertapijt worden getrommeld en geïmpregneerd. Het trommelen rondt de scherpe hoekjes af en het impregneren zorgt onder andere voor waterbestendigheid en een verhoging van duurzaamheid. De kleur van het marmertapijt blijft 100% authentiek en natuurlijk ogen. Deze vloer is verkrijgbaar met een open of gesloten structuur. Een open structuur zorgt voor een strakke uitstraling. Bij een gesloten structuur worden de ruimtes tussen de korrels opgevuld, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Marmertapijt kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

mineral
Mineral touch

De combinatie van authenticiteit en slijtvastheid! Niet té strak maar met een natuurlijke nuance die nog echte ambacht weerspiegelt?

Comfort

De Comfort Floor is een ‘semi-flexibele’ gietvloer met een sterk karakter. Deze polyurethaan gietvloer wordt afgewerkt met ...

Sandtouch

U hebt een voorkeur voor natuurlijke materialen? Dan is het Sand, Stone of Marble Touch gamma wellicht wat u ...

Waarom kiezen voor een marmertapijt?

Net zoals bij andere gietvloeren is een van de grootste voordelen van een marmertapijt dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Voor het onderhoud van een marmertapijt is stofzuigen al snel voldoende. Hardnekkig vuil kunt u gemakkelijk met water en borstel verwijderen. Marmertapijt houdt ook beter warmte vast dan gewone vloertegels. De grond voelt niet alleen warmer aan, marmertapijt is ook nog eens perfect te combineren met vloerverwarming. Deze ondergrond is slipvast, geluidsabsorberend en kan ook geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of het toilet.

Gietvloeren voor binnen

Gietvloeren voor buiten

Waterdoorlatend systeem

De kostprijs

De prijs van deze vloer is laag in vergelijking met die van andere gietvloeren. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een marmerkorrelvloer bepalen. Onder andere de oppervlakte, de kwaliteit van de ondervloer, de afwerking en korreldikte spelen mee in het prijskaartje van een marmertapijt. Daarnaast zijn gesloten marmervloeren iets duurder omdat de vloer na het leggen nog afgewerkt moet worden met een sealer. De gemiddelde prijs van een marmertapijt varieert tussen de € 40 en € 50 per vierkante meter.

Marmertapijt, een ideale vloer voor buiten

Marmertapijt is ook een ideale vloer voor buiten. Als u buiten marmertapijt laat aanleggen, wordt er niet geseald en dat zorgt ervoor dat het een volledig waterdoorlatend vloersysteem is. Er zullen dus nooit plassen blijven liggen op uw marmertapijt. Daarnaast is het is ook nog eens vorstbestendig, antislip en bestand tegen mos aangroei. Marmertapijt is dus dé perfecte vloer voor buiten.

Contacteer ons en vraag naar onze werkwijze

Onze specialisten plaatsen uw marmertapijt bovenop uw bestaande vloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Na het opschuren van de ondergrond voorzien wij uw ondervloer van een primer om goede hechting te verzekeren. Vanaf de derde werkdag kan een optionele transparante harslaag aangebracht worden voor een ‘gesloten structuur’ vloer. Wilt u graag meer weten over de opties en mogelijkheden die u hebt bij het plaatsen van een marmertapijt? Neem contact met ons op door te bellen naar 038888484 of stuur een e-mail naar info@floorsandmore.be. U bent ook steeds welkom in onze showroom in Niel, in de buurt van Antwerpen en Knokke, West-Vlaanderen, om onze verschillende afwerkingsmogelijkheden te komen ontdekken. Onze medewerkers staan u graag te woord met tekst en uitleg en geven u advies op maat.