Gietvloeren

Gietvloeren onder de loep

Zoals de naam al doet vermoeden wordt een gietvloer in tegenstelling tot veel vloeren niet gelegd, maar is het een gegoten vloer. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Een steentapijt, terrazzo en een marmertapijt bestaan uit korrels gebonden met een epoxyhars; en mortelvloer is een synoniem voor troffelvloer; en epoxy gietvloeren en PU gietvloeren zijn beide kunststof vloeren, waarvan het hoofdcomponent wordt gewonnen uit aardolie. De gehele gietvloer bestaat vaak uit verschillende lagen, afhankelijk van de eisen waaraan de vloer moet voldoen en voor welke vloer wordt gekozen. Veel gietvloeren worden toegepast voor industriële doeleinden, en ook vaak gebruikt in winkels of showrooms. Een vloer gieten in plaats van laten leggen geniet tegenwoordig echter ook steeds meer populariteit in de woningbouw, en dan met name in de modernere inrichting.

 

Gietvloeren – voordelen en verschillen

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, zoals de epoxy gietvloer, PU gietvloer, mortelvloeren, steentapijten, marmertapijten en terrazzo. Uw uiteindelijke keuze hangt geheel af van uw wensen en belangen op het gebied van esthetiek, toepassingen, prijs en comfort. Soms zijn er subtiele verschillen tussen gietvloeren die wel degelijk een groot verschil kunnen maken. Net als de epoxyvloer is een polyurethaan vloer een kunststof gebonden gietvloer. Ze lijken daarom op elkaar, maar zijn toch juist geschikt voor verschillende toepassingen. Onder de verschillende aandachtpunten van de vloeren behoren bijvoorbeeld toepassingsgebied en ondergrond. Epoxyvloeren zijn over het algemeen iets gevoeliger voor scheurvorming en krassen, omdat deze hard zijn en niet flexibel. Het is daarom bij epoxyvloeren erg belangrijk dat deze op een stabiele ondergrond wordt aangebracht. Het eindresultaat is echter zeer stootvast, waardoor de vloer uitstekend tot zijn recht komt in bijvoorbeeld uw garage, en prima het gewicht van uw auto of andere zware meubelstukken kan dragen. De PU vloer is daarentegen iets gemakkelijker toe te passen, omdat deze ook geplaatst kan worden op een reeds bestaande ondergrond. En zo heeft elke gietvloer interessante voordelen, maar ook bijkomstigheden.

Gietvloer prijs en informatie

Wilt u een gietvloer leggen? Het laten gieten van gietvloeren is doorgaans duurder dan het leggen van andere soorten vloerbedekking. Maar ook tussen de gietvloeren zit veel verschil. Zo kiest u bijvoorbeeld sneller voor een mortelvloer en nog eerder voor een steentapijt met het oog op beperkte kosten. Terrazzo vergt echter iets meer van uw portemonnee, maar biedt een prachtig eindresultaat. Doorgaans verschilt de prijs per vierkante meter van €30,- tot soms wel €200,- of meer aan de hand van uw eisen.

Gietvloeren Antwerpen en Floors & More

Floors & More is gespecialiseerd op het gebied van aanleg en afwerking van giet vloeren, en begeleidt u indien gewenst tevens in het advies- en ontwerpproces. Wilt u meer weten over de opties en mogelijkheden die u hebt op het gebied van vloeren? Kom bij ons langs in een van onze toonzalen in Zedelgem of Niel of neem telefonisch contact met ons op; onze medewerkers staan u graag te woord.

Blijf op de hoogte