Gietvloeren

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren of kunstharsvloeren zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van dé trends binnen de interieursector. Dat komt vooral doordat ze geschikt zijn voor elke ruimte in uw woning. Gietvloeren worden meestal geplaatst in de living, slaapkamer of bureau maar zijn eveneens ook prima bestand tegen natte ruimtes. Door de randen van de gietvloeren mee af te werken, worden voegen vermeden en kunnen ze dus ook worden geplaatst in bijvoorbeeld de badkamer, berging en garage. Wist je trouwens dat onze gietvloeren ook buiten kunnen geplaatst worden?

De lange levensduur van een gietvloer is een enorm voordeel ten opzichte van andere vloeren. Dat heeft alles te maken met de technische constructie. De gietvloer wordt opgebouwd in verschillende lagen, waardoor er een solide systeem ontstaat. Daardoor zijn de gietvloeren ook zeer onderhoudsvriendelijk wat een extra pluspunt vormt wanneer je bijvoorbeeld kinderen in huis hebt. Tot slot geeft een gietvloer in huis een rustige, complete uitstraling. Doordat er geen naden of patronen door de vloer lopen, creëer je een mooi geheel waar variabele smaken voor het interieur aan kunnen worden toegevoegd.

Uniek bij Floors & More zijn onze verticale toepassingen. Wilt u bijvoorbeeld een trap bekleden, of de wanden van uw douche? Floors & More helpt u graag verder!

 

Verschillen tussen kunstharsvloeren

Elk type gietvloer heeft zijn eigen unieke kenmerken, die een groot verschil kunnen uitmaken tijdens uw beslissingsproces. Onder die aandachtspunten behoren bijvoorbeeld het toepassingsgebied en het type ondergrond.

Voorbeeld

Net als de epoxyvloer is een PU gietvloer ook een kunststofgebonden vloer. Ze lijken sterk op elkaar, maar zijn in feite geschikt voor verschillende toepassingen. Epoxy gietvloeren zijn over het algemeen iets gevoeliger voor scheurvorming en krassen omdat deze hard zijn en niet flexibel. Bij deze kunstharsvloeren is het daarom erg belangrijk dat ze op een stabiele ondergrond worden aangebracht. Het eindresultaat is een zeer stootvaste gietvloer, waardoor deze uitstekend tot hun recht komen in bijvoorbeeld livings en garages. De PU gietvloer is daarentegen iets gemakkelijker toe te passen, omdat deze ook geplaatst kan worden op een reeds bestaande ondergrond. Zo heeft elke gietvloer interessante voordelen, maar ook bijkomstigheden.

Laat u daarom begeleiden door de specialisten van Floors & More.

Maak hier uw afspraak

 

Gietvloer op vloerverwarming

Niet alle gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. We raden in dat geval aan om te kiezen voor een PU gietvloer zoals de Comfort of de Soft gietvloer. Aangezien ze door hun geringe laagdikte (2 à 3 mm) geen warmte tegenhouden of absorberen, vallen beide types gietvloeren perfect te combineren met vloerverwarming. Bovendien zijn beide systemen flexibel van aard, waardoor ze perfect in staat zijn om het uitzetten en inkrimpen van de ondergrond op te vangen. Het verschil tussen beide ligt hem overigens louter in de hardheid.

Daarnaast zijn er nog meer factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van een gietvloer in huis. Om u echt een passend advies te geven komen we het liefst bij u over de vloer.

Maak hier uw afspraak

 

Wat kost een gietvloer?

Bent u overtuigd van gietvloeren? De uiteindelijke gietvloer prijs hangt onder meer af van de oppervlakte, kwaliteit en de  kleur van uw vloer. Zoals hierboven al werd aangehaald, vormen ook het toepassingsgebied en het type ondergrond belangrijke aandachtspunten bij het bepalen van de prijs van de gietvloer. Algemeen gesproken geldt de regel hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarnaast zijn er ook diverse keuzes qua afwerkingsmogelijkheden die extra bescherming bieden tegen vocht, krassen en die de kwaliteit en kleur van de vloer kunnen behouden.

Doorgaans kan men stellen dat de prijs van gietvloeren voor binnen schommelt tussen €30 en €150 per vierkante meter, afhankelijk van uw eisen en afwerking.

Offerte aanvragen

 

Contacteer Floors & More

Floors & More is gespecialiseerd in het plaatsen van gietvloeren in woningen, en begeleidt u dan ook graag tijdens het volledige traject. Wilt u meer weten over de opties en mogelijkheden die u hebt op het gebied van gietvloeren in uw woning? Ontdek onze verschillende gietvloeren in onze showroom in Niel en Knokke of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord voor meer tekst en uitleg!

Contacteer ons

Blijf op de hoogte