Terrazzo

 Meer luxe met een terrazzo vloer

Een terrazzo vloer is een sterke stijlvaste gietvloer met een unieke authentieke uitstraling. Dit type vloer, dat ook wel granito vloer wordt genoemd, kunt u voor een groot deel volledig naar eigen wensen laten leggen, en dit zowel binnen als buiten. Terrazzo vloeren bestaan uit gebroken marmer- graniet- of zandsteenkorrels. Hiervan wordt door toevoeging van cement een mortel gemaakt, die in een laagdikte van ongeveer 15 mm op een geschikte ondergrond wordt aangebracht. Na droging wordt het oppervlak van de terrazzo gietvloer geschuurd en gepolijst waardoor er een duurzame, stijlvolle vloer ontstaat.

U kunt kiezen uit een groot aantal kleuren marmer. Door het mengen van verschillende materialen kunnen unieke kleurcombinaties aan de granito vloeren worden gegeven, waardoor u een klassieke of juist moderne uitstraling krijgt. De oorsprong van terrazzo ligt in Italië, maar is inmiddels overal in Europa terug te vinden. Het zijn stijlvolle vloeren die tegen een stootje kunnen.

Offerte aanvragen

Terrazzo vloer

Waarom kiezen voor een terrazzo gietvloer?

Een terrazzo vloer is net als andere gietvloeren naadloos, vloeistofdicht, kan tegen een stootje en is erg duurzaam. Zo is terrazzo geschikt in de woonkamer, keuken en badkamer. Onderhoud van de granieten vloer is zeer eenvoudig. Wekelijks stofzuigen en minimaal 2 keer per jaar goed schrobben is al snel voldoende. De levensduur van een terrazzo vloer is met minimaal onderhoud al snel langer dan levenslang! Dit komt onder andere door gebruik van enkel natuurlijke materialen.

Contact opnemen

 

Hoeveel kost een granito vloer?

Een granieten vloer is duurder dan een tegelvloer en begint bij eenvoudige oppervlaktes onder de 100 euro per vierkante meter. De prijs van een terrazzo vloer wordt voor een groot deel bepaald door de staat van de ondervloer, de gewenste afwerking en de bereikbaarheid (gelijkvloers of verdieping). Het gieten van terrazzo neemt veel tijd in beslag en ook de afwerking kost meerdere dagen. Hierdoor kan de kostprijs al snel oplopen tot 200 euro per vierkante meter.

Offerte aanvragen

Terrazzo gietvloer in badkamer

Vakkundige plaatsing van uw terrazzo gietvloer

Met terrazzo of granito haalt u echte ambacht in huis. Een schitterend en duurzaam materiaal, aangebracht door vaklieden die een lange leerschool achter de rug hebben. Traditionele terrazzo vloeren ziet u helaas steeds minder en het aantal vakmensen neemt ook gestaag af. Het leggen van terrazzo is een arbeidsintensieve klus die meerdere dagen tot soms meer dan een week in beslag neemt.

Wilt u graag meer weten over de terrazzo gietvloeren van Floors & More, of over onze prijzen? U kunt ons contacteren via ons contactformulier, bellen op het nummer 03 888 84 84 of mailen naar info@floorsandmore.be. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Niel!

 

Onze collectie Terrazzo

 

Blijf op de hoogte