Terrazzo

Meer luxe met een terrazzo vloer

Een terrazzo vloer is een sterke stijlvaste gietvloer met een unieke authentieke uitstraling. Een terrazzovloer kunt u voor een groot deel volledig naar eigen wensen laten leggen. U kunt daarbij kiezen uit een groot aantal kleuren marmer. Door het mengen van verschillende materialen kunnen unieke kleurcombinaties aan de vloeren worden gegeven waardoor u een klassieke of juist moderne uitstraling krijgt. De oorsprong van een terrazzo gietvloer ligt in Italië maar is inmiddels overal in Europa terug te vinden. Het zijn stijlvolle vloeren die tegen een stootje kunnen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Waarom kiezen voor een terrazzo vloer?

Een terrazzo vloer is naadloos, vloeistofdicht, kan tegen een stootje en is erg duurzaam. Zo is deze vloer geschikt voor zowel woonkamer, keuken en badkamer. Onderhoud van een terrazzo vloer is zeer eenvoudig. Wekelijks stofzuigen en minimaal 2 keer per jaar goed schrobben is al snel voldoende. De levensduur van een terrazzo vloer is met minimaal onderhoud al snel langer dan levenslang. Dit komt onder andere door gebruik van enkel natuurlijke materialen.

Wat is Terrazzo?

Een terrazzo vloer is een absolute aanwinst voor uw huis of bedrijf. Voor zowel binnen als buiten zijn er vele toepassingen mogelijk. De vloer geeft een luxe en verzorgde uitstraling aan de ruimte waarin het wordt aangebracht. Een terrazzo vloer bestaat uit gebroken marmer- graniet- of zandsteenkorrels. Hiervan wordt door toevoeging van cement een mortel gemaakt, die in een laagdikte van ongeveer 15 mm op een geschikte ondergrond wordt aangebracht. Na droging wordt het oppervlak geschuurd en gepolijst waardoor er een duurzame, stijlvolle vloer ontstaat.

Wat kost een terrazzo vloer?

Een terrazzo vloer is duurder dan een tegelvloer en begint bij eenvoudige oppervlaktes onder de 100 euro per vierkante meter. De prijs van een terrazzo vloer wordt voor een groot deel bepaald door de staat van de ondervloer, de gewenste afwerking en de bereikbaarheid (gelijkvloers of verdieping). Het gieten van deze vloer neemt veel tijd in beslag en ook de afwerking kost meerdere dagen. Hierdoor kan de kostprijs al snel oplopen tot 200 euro per vierkante meter.

Vakkundige plaatsing van uw Terazzo gietvloer

Met terrazzo haalt u ambacht in huis. Een schitterend en duurzaam materiaal, aangebracht door vaklieden die een lange leerschool achter de rug hebben. Traditionele terrazzo vloeren zie je helaas steeds minder en het aantal vakmensen lijkt ook gestaag af te nemen. Het leggen van een terazzo gietvloer is een arbeidsintensieve klus die meerdere dagen tot soms meer dan een week in beslag neemt. Wilt u graag meer weten over Floors & More, of over onze prijzen? U kunt ons contacten via ons online contactformulier, bellen op het nummer 03 888 84 84 of mailen naar info@floorsandmore.be. Uiteraard bent u ook van harte welkom in een van onze showrooms in Zedelgem en Niel.

 

Onze collectie Terrazzo

 

Blijf op de hoogte