Een huis renoveren is als het creëren van een nieuw canvas voor een meesterwerk. En net als bij een kunstwerk is de keuze van materialen en kleuren van cruciaal belang om de gewenste esthetiek en sfeer te bereiken. Bij een recent project in Kontich hebben wij weer eens bewezen waarom we de voorkeurskeuze zijn voor veeleisende renovatieprojecten. Met onze vakkundigheid en oog voor detail hebben we een verbluffende transformatie weten te realiseren, met de Rezzino Gietvloer als het kroonjuweel van de renovatie.

Een Artistieke Gietvloer voor een Unieke Totaalrenovatie

Deze totaalrenovatie omvatte niet alleen het herontwerpen van de binnenruimte, maar ook het versterken van de esthetiek en het karakter van de woning. Floors & More nam de uitdaging aan en creëerde een harmonieus samenspel van vormen, kleuren en texturen, en bracht zo nieuw leven in de inkomhal, keuken/eetkamer en de grote inloopdouche met bad.

Het hoogtepunt van de renovatie was ongetwijfeld de Rezzino Gietvloer, een epoxyterrazo vloer die bekend staat om zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en artistieke uitstraling. In de inkomhal en keuken/eetkamer koos het team voor een lichte Rezzino, met een subtiel palet van witte en twee tinten bruine steentjes. Deze bruine tinten werden doelbewust gebruikt als blikvangers, harmoniërend met de visgraatparketvloer en de originele behouden trap in de inkomhal.

Unieke Kleuraccenten in de Inloopdouche en Badkamer

Maar het ware meesterschap werd onthuld in de grote inloopdouche met bad en de aangrenzende badkamer. Hier koos de klant voor op maat gemaakte kleuraccenten die de persoonlijkheid van de ruimtes weerspiegelden. De inloopdouche pronkt met een gedurfde turquoise tint, verrijkt met witte en zwarte steentjes. Dit opvallende kleurenpalet wordt verder versterkt door de zwarte accenten in de kraanwerken van zowel het vrijstaande bad als de douche, het zwarte buitenschrijnwerk en de zwarte raamkader voor het doucheglas.

Perfecte Harmonie en Luxueuze Afwerking

De keuze voor de Rezzino Gietvloer bleek een meesterzet, vooral vanwege de uitstekende balans tussen de verschillende elementen. Dankzij de grote raampartijen in de keuken en de doordachte inrichting van de binnenruimte wordt het natuurlijke licht maximaal benut, waardoor de kleuren en texturen van de vloer echt tot leven komen.

De combinatie van de gietvloer met de authentieke visgraatparketvloer en het behouden trapontwerp is een visuele triomf, waarbij oude en nieuwe elementen naadloos samensmelten. De inloopdouche met de luxueuze Rezzino Gietvloer fungeert als het ultieme bewijs van verfijning en aandacht voor detail, terwijl de zwarte accenten de perfecte finishing touch vormen.

Duurzaamheid en Onderhoudsgemak als Kers op de Taart

Niet alleen is de Rezzino Gietvloer een esthetische triomf, maar hij biedt ook praktische voordelen die de levensduur van de renovatie verlengen. De slijtvastheid van de vloer maakt hem geschikt voor dagelijks gebruik, terwijl het gemak in onderhoud ervoor zorgt dat de schoonheid behouden blijft zonder gedoe.

Een Meesterwerk van Samenwerking

Dit Kontichse renovatieproject is zonder twijfel een meesterwerk van samenwerking tussen de visie van de klant en het vakmanschap van Floors & More. De Rezzino Gietvloer fungeert als de spreekwoordelijke kers op de taart, een opvallend bewijs van de kracht van hoogwaardige materialen en doordachte ontwerpkeuzes.

Dankzij dit project wordt nogmaals bevestigd dat Floors & More niet alleen vloeren legt, maar ware kunstwerken creëert die ruimtes transformeren en levens verbeteren. De combinatie van esthetiek, duurzaamheid en vakmanschap maken van dit project een inspirerend voorbeeld voor toekomstige renovaties. Aarzel niet om ons te contacteren bij de creatie van uw droomhuis!

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte, afspraak in onze toonzaal te Niel of onze kijkwoning te Knokke.

Foto’s: Michiel Lemmens