In het sfeervolle hart van Gent, in de Rooigemwijk die zowel dicht bij de natuur van de Bourgoyen als bij het bruisende stadscentrum ligt, hebben wij een bijzonder project voltooid in opdracht van de Gentse Architecte Annelien Vandecasteele, oprichtster van Urban Angela. Met een visie die focust op het creëren van woonruimtes waar mensen écht in willen leven, brengt Urban Angela woondromen tot leven door middel van 1:1 topbegeleiding en een diep inzicht in de behoeften van moderne gezinnen.

Het project in kwestie, thuisbasis van Anna, Stijn en hun drie energieke dochters, is een schitterend voorbeeld van hoe een rijwoning, gelegen in een gegeerde maar verouderde buurt, getransformeerd kan worden tot een hedendaagse, functionele en stijlvolle thuis. Annelien vertelt: “Het gezin had dringend behoefte aan een upgrade van hun woonruimte om hun comfort significant te verbeteren. We stonden voor de uitdaging om de gelijkvloerse verdieping volledig te herontwerpen om te voldoen aan hun dynamische levensstijl.”

Het resultaat is een totaalverbouwing waarbij slim omgegaan is met de indeling om verschillende functies – zoals een werkplek, keuken, eetkamer, leefruimte, sanitair en inkom – naadloos in elkaar te laten overvloeien. Dit alles terwijl er voldoende mogelijkheden blijven om privacy te creëren door middel van hoekverdraaiingen en schuifwanden. “In deze woning kan je ‘alleen’ zijn, maar ben je nooit ‘niet verbonden'”, legt Annelien uit.

Bij de keuze van materialen en kleuren is er gedurfd te werk gegaan: dromerig roze geschilderd meubilair gecombineerd met eiken kasten en fel blauwe accenten creëren een levendig en inspirerend decor. De naadloze beige Comfort+ PU gietvloer, met zijn subtiele spikkel, speelt een cruciale rol in dit ontwerp door alle functies esthetisch aan elkaar te koppelen en een fris, hedendaags accent toe te voegen.

De voordelen van onze Comfort+ PU gietvloer, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak, comfort, esthetische flexibiliteit, etc., hebben dit project geholpen om een ware transformatie te ondergaan. Het bewijst eens te meer dat de juiste vloerkeuze de toon kan zetten voor een hele woning.

Dit project is een prachtig voorbeeld van de synergie tussen architecturale visie en de expertise van Floors & more. Samen met Urban Angela hebben we een ruimte gecreëerd waar het gezin van Anna en Stijn elke dag van het verhoogde wooncomfort kan genieten.

Contacteer ons voor meer informatie over onze Comfort+ PU gietvloeren en ontdek hoe wij ook uw ruimte kunnen transformeren. Hou zeker ook onze Instagrampagina en/of Facebookpagina  in de gaten voor meer foto’s van dit prachtige project!!

Architectuur en foto’s: Annelien – Urban Angela