Terrasrenovatie of Gevelverfraaiing?

Home >> Terrasrenovatie of Gevelverfraaiing?

Oneindig veel mogelijkheden

Naadloos & perfect geplaatst

Persoonlijk advies van experts

Waarom kiezen?

Onze klant uit de gemeente Linden vroeg het zich af en besloot nadien om beide werken simultaan te laten uitvoeren.

Enkele jaren geleden liet deze klant door ons een gietvloer plaatsen in zijn woning. Gezien hij toen erg tevreden was over het resultaat en de samenwerking, contacteerde deze klant ons opnieuw. Dit keer voor een gevelrenovatie in combinatie met een terrasuitbreiding.

De woning met de blote rode baksteen gaf een grauwe bijna droevige indruk. Omdat het huis tegen een heuvel gebouwd werd was het voor de bouwheer niet eenvoudig om een degelijk terras aan te leggen. Hiervoor deed hij dan ook graag een beroep onze expertise.

In samenspraak met de bouwheer, die liever anoniem blijft, werd er gekozen om het terras volledig uit te breiden. Dit aangezien zowel de keuken als de woonruimte zich eigenlijk op de bovenste verdieping van de woning bevinden en het terras bij mooi weer dan een uitbreiding zou kunnen betekenen van het woongedeelte. Gezien er reeds enkele jaren een gietvloer in de woning ligt, werd er gekozen om de kleur van het terras aan te passen naar deze van de gietvloer, om zo een harmonie tussen de twee delen te kunnen creëren.

Onze eerste werken bestonden uit het effectief aanleggen van de constructie voor het terras.

Simultaan werd de gevel aangepakt. Om dit duurzaam aan te pakken werd de gevel eerst gereinigd. Vervolgens werd er gekozen om te werken met een degelijk en zelfreinigende buitenmuurverf. De uitstekende fysische en zelfreinigende eigenschap van deze gevelverf spoelt loszittend vuil weg met het regenwater. Dit zorgt ervoor dat de gevels langer schoon én droog blijven. Het klinkt als moderne technologie maar deze eigenschappen werden door wetenschappers in de bladeren van de lotusplant ontdekt. Dit natuurlijke zelfreinigingseffect van de lotus plant werd verwerkt in de moderne gevelafwerkingen die wij vandaag gebruiken.

Er werd gekozen voor een lichte kleur, die de woning een frisse uitstraling geeft.

Na het inlassen van de noodzakelijke droogtijd van de nieuwe ondergrond, konden wij dan uiteindelijk overgaan tot afwerking. Het eindresultaat van dit prachtige project willen wij uiteraard niet achterhouden. Volgens de bouwheer wordt er nu door vrienden en familie gesproken over het “Ibiza-terras”

Interesse in een gevelverfraaiing of een volledige terrasrenovatie? Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog!