Een statige woning uit de jaren ’90 had nood aan een grondige renovatie. De woning bestond uit aparte ruimtes, een witte marmeren vloer, baksteen wanden en had vooral een kille sfeer. Om meer eenheid en gezelligheid in de woning te brengen was een totaalrenovatie nodig. Daarvoor werd er samengewerkt met KM Interieurarchitect uit Gent, een specialist in de inrichting van commerciële en residentiële ruimtes.

De renovatie was een totaalproject waarbij elke ruimte werd aangepakt. Door de verschillende ruimtes open te trekken werd de leefruimte verbonden met de bureau en leefkeuken. Zo werd er rust gecreëerd. De voormalige gastenkamer werd deel van de keuken, waardoor deze beter in proportie was met de rest van de woning. Zij staat in verbinding met de tuin en de leefruimte en vormt zo het hart van de woning.

Ook de materialen vormen de rode draad doorheen de woning. Er werd met grote precisie en aandacht voor duurzaamheid gekozen. Er werd in de volledige woning een nieuwe gietvloer voorzien, die over de bestaande vloer werd geplaatst, om zo de afbraakwerken te reduceren tot het minimum. De keuze voor een gietvloer als basis is hierin een slimme zet. Gietvloeren zijn namelijk niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ook zeer stijlvol. Ze passen perfect in een strak en sober interieur.

Om het naadloze oppervlak van de vloer te accentueren werd vooral gewerkt met zwarte accenten en eik fineer toetsen. Deze komen in de volledige woning terug. Van het zwarte dekton werkblad met beige aders en de zwarte/eiken keukenkasten tot de eiken tredes op de trap en een zwart stalen trapleuning. De badkamer werd evenzeer in dezelfde lijn doorgetrokken om zo van gans de woning één mooi, gezellig en vooral rustig geheel te vormen!

De foto’s van het eindresultaat werden gemaakt door Colourful Zebra. Het maatwerk in deze renovatie werd verzorgd door Internolux. De renovatie zelf werd uitgevoerd door Fonteyne Development, alles uiteraard onder toezicht van Kira Michiels die alles in goede banen leidde. Het resultaat is een woning die tot in de kleinste details afgewerkt is en waarin eenheid en gezelligheid centraal staan. Een geslaagd project waarin de keuze voor een gietvloer als basis een  slimme zet bleek te zijn!