Waterdoorlatend systeem voor je terras, oprit en/of tuinpad

Steentapijt buiten plaatsen

Een steentapijt of een marmertapijt is voornamelijk gekend van de binnen toepassingen. Vandaag is er echter een PU bindmiddel specifiek ontwikkeld voor buitengebruik. Voortaan kan je terras, oprit en/of tuinpad worden aangelegd in een waterdoorlatend én onkruidwerend systeem. Het Terradec systeem heeft een gemiddelde dikte van 2 tot 5 cm en dit afhankelijk van de ondergrond en eindbestemming. Een Terradec oprit zal dikker worden geplaatst dan een Terradec tuinpad of een Terradec terras. De voordelen van een Terradec waterdoorlatende toepassing zijn:

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Waterdoorlatend
  • Makkelijk in onderhoud
  • Onkruidwerend
  • Naadloos
  • Geen niveauverschillen
  • Duurzaam
  • Anti-slip
  • Na 4u beloopbaar (bij 20°)

In onze blog over de betonstop hebben we het er al over gehad, de regels in verband met verharding blijven strenger worden, misschien ook wel terecht. Het wordt immers tijd dat we meer ecologische keuzes maken wanneer we denken aan bouwen en verbouwen. 1 van dé hot topics is uiteraard de verharding. Zowel voor je terras, je tuinpad of je oprit is het niet altijd makkelijk om de juiste keuze in materiaal te gaan maken.

Kies je voor de traditionele materialen, zal je in helling naar je beplanting moeten werken of met een afvoergoot om het regenwater op te vangen. Kies je voor een waterdoorlatend systeem, is de keuze eerder beperkt tussen losse steentjes zoals dolomiet of grind en anderzijds grastegels in kunststof of beton. Poreuze straatstenen, of klinkers met een halfopen voegen waarlangs het water kan afvloeien behoren ook tot de mogelijkheden. Het nadeel van al deze materialen is dan uiteraard het onderhoud en hun beperkte levensduur. Vroeg of laat komt er onkruid aan te pas, dat moeilijk te verwijderen is. Bovendien moet je rekening houden met het maximum aantal vierkante meters dat er mogen geplaatst worden…

Terradec als duurzaam alternatief

Wij hebben een oplossing voor dit probleem: een waterdoorlatend en duurzaam verhardingssysteem van gebonden granulaten. Dankzij zijn unieke samenstelling is het ideaal voor parkings, opritten, tuinpaden, voetpaden, rond zwembaden en bomen.

De unieke eigenschappen van het Terradec-systeem zorgen ervoor dat je zorgeloos kan genieten van je terras, tuinpad en/of oprit. Het systeem is qua uiterlijk te vergelijken met een steentapijt of marmertapijt voor binnen. De PU gebonden granulaten, specifiek ontwikkelend voor deze toepassing, maakt dat Terradec bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Terradec is bovendien borstelmachinebestendig. Het is een perfect alternatief en in de nabije toekomst de enige optie voor mensen die toch verharding willen rond hun woning en in de tuin. Een waterdoorlatende verharding is bovendien veel kwalitatiever dan losse kiezels die overal verspreid raken, wegspringen als je er over rijdt met de auto en waar stoelpoten in wegzakken.

Terradec is niet alleen waterdoorlatend, het is onkruidwerend, onderhoudsvriendelijk, antislip en naadloos. Dit maakt het uitstekend geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, of voor gezinnen met jonge kinderen. Terradec is dankzij de antislip eigenschappen ook een uitstekende oplossing voor rond zwembaden te plaatsen!

Wil je graag meer informatie over het Terradec systeem? Contacteer ons dan vandaag nog!

 

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte