Troffelvloer

Een industriële look met troffelvloeren

Een troffelvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kwarts- of grindkorrels die zijn fijngemalen en samengebonden door epoxy kunsthars. De vloer wordt handmatig met een vlakspaan en troffel aangebracht en daarna door de epoxy versterkt. Vandaar ook de naam ‘troffelvloer’. Troffelvloeren zijn beschikbaar in verschillende korrelgroottes, kleuren en afwerking (mat of glanzend).

Een troffelvloer (of mortelvloer) is de ideale keuze voor iedereen die houdt van een moderne industriële look en een sterke en gemakkelijke vloer in huis. Troffelvloeren komen vaak voor in industriële omgevingen, maar hebben ondertussen ook veel grond veroverd in het hedendaagse interieur. Door hun uitstekende eigenschappen en de opkomst van de industriële look zijn ze veelal te zien in moderne woonkamers, wc’s, badkamers en keukens.

Bij Floors & More bieden we verschillende afwerkingsmogelijkheden zodat uw vloer volledig aansluit bij uw interieur.

Contacteer ons

 

Waarom kiezen voor een troffelvloer?

Troffelvloeren zijn stijlvol en zorgt voor een ruimtelijk gevoel, zelfs in kleinere kamers in uw huis. Maar daarnaast kent de vloer ook nog een aantal andere voordelen:

  • Zeer krasbestendig & duurzaam: Een mortelvloer is zeer krasbestendig, nog beter dan PU vloeren, en gaat doorgaans langer mee dan anders soorten vloeren.
  • Naadloze vloer: Net zoals onze andere vloeren is ook de troffelvloer een naadloze vloer.
  • Zeer sterke vloer: Door toevoeging van het epoxy kunsthars is de mortelvloer zeer sterk.
  • Gemakkelijk onderhouden & reinigen: Dit hygiënische karakter maakt de vloer uitermate geschikt voor badkamer, toilet en keuken.
  • Verschillende troffelvloer kleuren en stijlen: Zowel de kleuren als de korrelgrootte kunnen verschillen waardoor de vloeren passen bij verschillende stijlen.
  • Combinatie met vloerverwarming mogelijk.
  • Zeer vloeistofdicht
  • Slipvast en geluiddempend

Het nadeel van troffelvoeren is dat het iets meer tijd vraagt om deze te plaatsen. Dit type gietvloer is namelijk niet volledig zelfnivellerend en vergt dus wat meer werk en vakmanschap om deze mooi egaal te krijgen.

 

Wat kost een troffelvloer?

De troffelvloer prijs ligt gemiddeld tussen €60 en €80 per vierkante meter. De exacte prijs hangt natuurlijk af van de keuze tussen gewone troffelvloeren of een troffelvloer met plint, maar uiteraard ook van de vloeroppervlakte, kleur en afwerking. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie omtrent onze troffelvloer prijzen.

Contacteer ons

 

Advies & opvolging

Interesse in een troffelvloer in uw woning? Of wilt u een verticale plaatsing zoals het bekleden van douche, trap of wanden? Wij bieden u talloze mogelijkheden! Kom gerust langs in onze showroom of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord voor meer tekst en uitleg!

 

Onze collectie Troffelvloer

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte