Steentapijten

Steentapijt in uw huis

Steentapijt is een decoratieve en naadloze vloerafwerking met een warme en natuurlijke uitstraling. Deze gietvloer bestaat uit miljoenen kleine steentjes die met epoxy verlijmd worden. Steentapijt geeft een warme, mooie en moderne indruk en is in een breed kleurengamma beschikbaar. De dikte van steentapijt is amper enkele millimeters dik en daardoor uitermate geschikt voor renovatie.

Steentapijt kan geleverd worden met een open structuur en een gesloten structuur. Bij een open structuur zijn de poriën van de vloer open zodat stof niet kan opdwarrelen. In vochtige ruimtes wordt vaak gebruik gemaakt van steentapijt met een gesloten structuur. Dit heeft dezelfde voordelen als een steentapijt met open structuur, maar biedt extra bescherming tegen vocht.

Steentapijten passen in feite in alle interieurs en kan op bijna alle stevige en droge ondergronden worden aangebracht. Door zijn verschillende toepassingsmogelijkheden en het onbeperkt aantal steentapijt kleuren die onderling ook nog eens kunnen gemengd worden, is er voor een ieder wat wils.

Offerte aanvragen

 

Waarom kiezen voor steentapijt?

Steentapijt is realiseerbaar in bijna alle ruimtes gaande van livings, slaapkamers tot showrooms en zelfs kantoorruimtes. Bij plaatsing in een vochtige ruimte, zoals een steentapijt in de badkamer of keuken, zorgt een waterdichte beschermlaag voor de bescherming tegen vocht. Dankzij de luchtige structuur die toestaat dat de vloer sneller opwarmt, behoort een combinatie met vloerverwarming ook zeker tot de mogelijkheden.

In tegenstelling tot wat mensen vaak verwachten zijn steentapijten gemakkelijk in onderhoud. Het volstaat om de vloer wekelijk te stofzuigen en 1 à 2 maal per jaar te schrobben of met een waterstofzuiger te reinigen.

 

Wat is de prijs van steentapijt?

De prijs van een steentapijt ligt in vergelijking met andere gietvloeren en tegels een pak lager. De prijs van steentapijt wordt vooral grotendeels bepaalt door de oppervlakte, de uitstraling en de gewenste structuur. Daarnaast kunnen steentapijten ook geplaatst worden met een coating. De coating zorgt voor een waterdichte beschermlaag die de vloer beschermt tegen vocht. Een coating wordt dan ook vooral aangeraden bij het plaatsen van een steentapijt in een keuken of badkamer. Een steentapijt zonder waterdichte toplaag vergt iets meer onderhoud, maar is wel wat goedkoper in prijs.

Voor een klassiek steentapijt met open structuur mag u rekenen op een prijs van €30 per vierkante meter. Een gesloten structuur begint ongeveer vanaf €40 per vierkante meter.

Offerte aanvragen

 

Vakkundige plaatsing van uw steentapijt

Het plaatsen van steentapijt laat u het beste over aan een specialist ter zake. Bij Floors & More bent u daarvoor aan het juiste adres. Een goede plaatsing garandeert immers voor een langere duur en een feilloze vloer. Het plaatsen van steentapijt neemt niet veel tijd in beslag. De vloer is na één dag beloopbaar en na enkele dagen kunt u de meubels al plaatsen.

Wilt u graag meer weten over Floors & More of over onze steentapijt prijzen? U kunt ons contacteren via ons contactformulier, bellen op het nummer 03 888 84 84 of mailen naar info@floorsandmore.be. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Niel en Knokke.

 

Onze collectie Steentapijten

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte