Onderhoud

Hoe onderhoudt u uw gietvloer?

Gietvloeren worden veel gebruikt voor industriële toepassingen, en dat is niet voor niets. Een gietvloer is niet alleen erg sterk, ze zijn ook zeer gemakkelijk te reinigen en onderhouden, en daarom vaak terug te zien in garages, opslagruimten, en andere werkplaatsen. Maar juist door dit strakke, waterdichte en zeer onderhoudsvriendelijke karakter is de gietvloer tegenwoordig ook veel terug te zien in woonhuizen. U kunt uitstekend een vloer gieten in keukens en sanitaire ruimtes, waar hygiëne van zeer groot belang is. Daar waar u bij tegels vaak nog de voegen extra moet schrobben om de vloer helemaal goed schoon te krijgen, zijn gietvloeren naadloos en egaal. Gietvloer onderhoud is dus in verhouding tot onderhoud van andere soorten vloeren simpel. is echter wel van essentieel belang om uw gietvloer op de juiste wijze te onderhouden om de levensduur van uw vloer te verhogen. U dient bijvoorbeeld uw gietvloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen met schoon, warm water om de kwaliteit van uw vloer te kunnen behouden. Gebruik bovendien geen agressieve middelen zoals schuursponzen, bleekmiddel of andere hardnekkige schoonmaakproducten om eventuele vlekken te verwijderen. Is uw gietvloer bijzonder vuil, dan kunt u eventueel een speciaal zeepvrij reinigingsmiddel speciaal voor gietvloeren gebruiken. Op deze wijze geniet u veel langer van uw mooie vloer.

Wat kunt u doen bij slijtage?

Ook wanneer u uw giet vloer keurig stofzuigt en schoonhoudt, is uw gietvloer net als elke harde vloer onderhevig aan slijtage. Dit kan bijvoorbeeld komen door het schuren van stof en zand dat binnenkomt door uw schoenen, of door schuivende meubelstukken. Op den duur kunnen er op deze wijze krassen ontstaan. Het is daarom altijd van belang om te letten op ingelopen zand, en ervoor te zorgen dat meubels als eetkamerstoelen er niet voor kunnen zorgen dat ze uw vloer beschadigen. Ziet u na een tijdje toch slijtage of vlekken? Ook dan hoeft u niet uw gehele giet vloer te verwijderen; laat uw gietvloer in plaats daarvan behandelen door een specialist die kleine, maar ook grote beschadigingen aan uw vloer op vrij eenvoudige wijze kan repareren.

Gietvloeren en diensten bij Floors & More

Floors & More is gespecialiseerd in advies, gietwerk, afwerking en ook reparatie en behandeling op het gebied van verscheidene soorten giet vloeren in uw woning. Daarnaast biedt Floors & More ook een uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding, en kunnen onze giet vloeren ook verticaal worden aangebracht in bijvoorbeeld uw douche of als unieke, moderne trapbekleding. U hebt de keuze uit een ruim assortiment, alsmede een breed scala aan afwerkingen en speciale effecten. Zo bieden wij bijvoorbeeld expoxyvloeren en PU vloeren, maar ook troffelvloeren, marmertapijt, terrazzo en steentapijt behoren tot de opties. Wilt u meer weten over het laten leggen van een gietvloer, onderhoud, of behandeling? Neem contact met ons op, of bezoek ons in een van onze toonzalen in Zedelgem of Niel.

Producten

Al onze vloeren zijn uiterst makkelijk in onderhoud en kunnen voor dagelijks onderhoud gewoon gedweild worden.
Voor een grondigere reiniging bevelen we onze onderhoudsproducten aan. Deze producten kunnen makkelijk en snel besteld worden in de webshop.

Bij uw eerste bestelling in onze webshop ontvangt u tevens onze onderhoudsbrochure met handige tips en tricks, een uitgebreide FAQ maar ook de Do’s & Don’ts voor het onderhoud van uw vloer.

 

 

Blijf op de hoogte