Marmertapijt in huis plaatsen

Onze mogelijkheden

Marmertapijt (ook wel bekend als een marmerkorrelvloer of marmergrindvloer) is een gietvloer die bestaat uit natuurlijke marmerkorrels die zijn gebonden met een transparant epoxyhars. Een marmertapijt heeft een decoratieve en naadloze vloerafwerking met een warme en natuurlijke uitstraling. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes en in zowel een matte als een glanzende uitvoering.

De korrels die voor deze vloer worden gebruikt worden getrommeld en geïmpregneerd. Het trommelen zorgt ervoor dat de scherpe hoekjes worden afgerond en het impregneren zorgt voor onder andere waterbestendigheid en een verhoging van duurzaamheid. De kleur van het marmertapijt blijft 100% authentiek en natuurlijk ogen. Deze vloer is verkrijgbaar met een open of gesloten structuur. Een open structuur zorgt voor een strak uitziende uitstraling. Bij een gesloten structuur worden de ruimtes tussen de korrels opgevuld, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Offerte aanvragen

 

Waarom kiezen voor een marmertapijt?

Net zoals andere gietvloeren is een van de grootste voordelen aan marmertapijten dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Voor het onderhoud van marmertapijt is stofzuigen al snel voldoende en hardnekkig vuil kan gemakkelijk met water en borstel worden verwijderd. Daarnaast houdt marmertapijt warmte beter vast dan gewone vloertegels. Hierdoor voelt de grond niet alleen warmer aan maar is het ook nog eens perfect te combineren met vloerverwarming. Ook is deze ondergrond slipvast, geluidsabsorberend en te plaatsen in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken en toilet.

Contacteer ons

 

Wat kost een marmertapijt?

De prijs van marmertapijt is in vergelijking met andere gietvloeren laag. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een marmerkorrelvloer bepalen. Afhankelijk van onder andere de oppervlakte, kwaliteit van de ondervloer, afwerking en korreldikte. Daarnaast zijn gesloten marmervloeren iets duurder omdat de vloer na het leggen nog afgewerkt moet worden met een sealer.

De gemiddelde marmertapijt prijs varieert tussen de €40 en €50 per vierkante meter.

Offerte aanvragen

 

Werkwijze en contact

Onze specialisten plaatsen uw marmertapijt bovenop uw bestaande vloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Na het opschuren van de ondergrond voorzien wij uw ondervloer van een primer om een goede hechting te verzekeren. Vanaf de derde werkdag kan een optionele transparante harslaag aangebracht worden voor een ‘gesloten structuur’ vloer.

Wilt u graag meer weten over de opties en mogelijkheden die u hebt bij het plaatsen van een marmertapijt in uw woning? Ontdek onze verschillende afwerkingsmogelijkheden in onze showroom in Niel en Knokke of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord voor meer tekst en uitleg.

 

Onze collectie Marmertapijt in huis plaatsen

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte