Marmertapijten

Marmertapijt bij u in huis

Marmertapijt (ook wel bekend als een marmerkorrelvloer of marmergrindvloer) is een korrelvloer die bestaat uit natuurlijke marmerkorrels, gebonden met een transparante epoxyhars. Een marmerkorrelvloer heeft een decoratieve en naadloze vloerafwerking met een warme en natuurlijke uitstraling. De korrels die voor deze vloer worden gebruikt worden getrommeld en geïmpregneerd. Het trommelen zorgt ervoor dat de scherpe hoekjes worden afgerond en het impregneren zorgt voor onder andere waterbestendigheid en een verhoging van duurzaamheid. De kleur van het marmertapijt blijft 100% authentiek en natuurlijk ogen. De vloer is verkrijgbaar met een open of gesloten structuur. Een open structuur zorgt voor een strak uitziende uitstraling. Bij een gesloten structuur worden de ruimtes tussen de korrels opgevuld wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Marmertapijt is uiterst geschikt voor showrooms, kantoren of grote ruimtes maar geeft ook zeker privé-toepassingen een tijdloze look.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Waarom kiezen voor een marmertapijt?

Een voordeel van marmertapijt is dat deze vloer onderhoudsvriendelijk is. Voor het onderhoud van marmertapijt is stofzuigen al snel voldoende en hardnekkig vuil kan gemakkelijk met water en borstel worden verwijderd. Daarnaast houdt marmertapijt warmte beter vast dan gewone vloertegels. Hierdoor voelt de grond niet alleen warmer aan maar is het ook nog eens perfect te combineren met vloerverwarming. Ook is deze ondergrond slipvast, geluidsabsorberend en te plaatsen in vochtige ruimtes zoals badkamer, keuken en wc.

Wat kost Marmertapijt?

De prijzen voor marmertapijt zijn in vergelijking met andere gietvloeren laag. Marmertapijt is niet alleen voordelig in prijs maar kan ook tientallen jaren mee. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een marmerkorrelvloer bepalen. De gemiddelde prijs ligt tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter afhankelijk van onder andere het oppervlak, de kwaliteit van de vloer eronder, de afwerking en de korreldikte. Gesloten marmervloeren zijn in het algemeen iets duurder omdat de vloer na het leggen nog afgewerkt moet worden met een sealer.

Vakkundige plaatsing van uw marmertapijt

Onze specialisten plaatsen uw marmertapijt bovenop uw bestaande vloer met een minimum aan breek- of sloopwerk. Na het opschuren van de ondergrond voorzien wij u ondervloer van een primer om een goede hechting te verzekeren om vervolgens het marmertapijt te kunnen plaatsen. Vanaf de 3de werkdag kan een optionele transparante harslaag aangebracht worden voor een ‘gesloten structuur’ vloer. U kunt onze vloeren in verschillende kleuren en korrelgroottes krijgen en in zowel een matte als een glanzende uitvoering. Wilt u graag meer weten over Floors & More, of over onze prijzen? U kunt ons contacten via ons online contactformulier, bellen op het nummer 03 888 84 84 of mailen naar info@floorsandmore.be. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showrooms.

 

Onze collectie Marmertapijten

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte