Epoxy gietvloeren

Epoxyvloeren voor een industriële look in uw woning

Epoxyvloeren behoren tot de meest gebruikte industrievloeren, en beginnen tegenwoordig steeds meer een plek te veroveren in de woningbouw.

De naadloze eigenschap gecombineerd met een epoxy coating, geven deze gietvloer een strakke & moderne uitstraling.

Houdt u van een strakke industriële look in uw woning? Dan is de epoxyvloer de vloer die u nodig heeft!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

De eigenschappen & voordelen van epoxyvloeren

Een epoxy gietvloer is een vloer met zeer hoge hardheid en een naadloos karakter, die we in verschillende lagen aanbrengen op uw bestaande draagvloer. Daarna werken we zorgvuldig af met een coatinglaag die uw vloer van de gewenste stijl voorziet.

De keuze voor een specifieke vloer hangt veelal af van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Net als elk type vloer kent ook de epoxy gietvloer specifieke voordelen:

  • Naadloze vloer. De epoxyvloer is naadloos, zelfs als deze tussen verschillende kamers wordt aangelegd.
  • Grote keuzemogelijkheid op vlak van design. Met epoxy gietvloeren kunt u naar wens experimenteren in de meest uiteenlopende interieurs, en zelfs speciale effecten toevoegen zoals glitters, of figuren.
  • Bijzonder stootvaste & vloeistofdichte vloer. Vloeren in epoxy worden niet voor niets voor industriële doeleinden gebruikt. Zelfs uw auto kan moeiteloos op een epoxyvloer staan, zonder deze te beschadigen.
  • Gemakkelijk onderhouden & reinigen. De epoxy vloer is dan ook een ideale keuze voor in uw keuken, badkamer of garage.

Toch heeft epoxy voor het particulier gebruik ook een aantal nadelen waar we steeds rekening mee houden. Zo is het van groot belang dat de de ondergrond zeer stabiel is of wordt gemaakt. Epoxyvloeren zijn in tegenstelling tot polyurethaan gietvloeren niet flexibel en kunnen door een gebrek aan stabiliteit scheuren. Ook geeft dit type gietvloer meer contactgeluiden af, voelt het kouder aan en is combineren met vloerverwarming niet mogelijk. Voor ruimtes waar comfort een grote rol speelt, bv. badkamer, is epoxy dus niet altijd de beste keuze.

 

Epoxyvloer prijs

De kostprijs van een epoxyvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is daarbij uiteraard het oppervlak, net als de afwerking van de vloer en specifieke wensen op het gebied van esthetiek en design. Wilt u bijvoorbeeld glitters in uw vloer, dan beïnvloedt dat uiteraard de totale prijs van het project.

Gemiddeld ligt de prijs van een epoxyvloer echter tussen de €70,- en €110,- per vierkante meter.

Benieuwd naar de prijs voor uw gewenste epoxyvloer? Bezorg ons uw wensen en wij maken vrijblijvend een offerte op.

 

Epoxyvloeren van Floors & More

Wilt u graag epoxy vloeren in uw huis laten gieten? Het aanleggen van een epoxyvloer is vakwerk en het is daarom belangrijk dat u deze laat gieten door experts. Zo wordt de kwaliteit en levensduur van uw vloer gewaarborgd.

Floors & More helpt u graag verder met persoonlijk advies op basis van uw woonsituatie. Daarnaast leveren we steeds puur vakmanschap op het gebied van het gieten en afwerken van onze verschillende gietvloeren.

Wilt u meer weten over onze vloeren met epoxy of over onze andere gietvloeren of diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons of kom eens langs in onze showroom te Zedelgem of Niel.

 

Onze collectie Epoxy gietvloeren

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte