Epoxy gietvloeren

Epoxyvloeren voor een industriële look in uw woning

Epoxyvloeren behoren tot de meest gebruikte industrievloeren, en beginnen steeds meer een plek te veroveren in de woningbouw. De naadloze eigenschap, gecombineerd met een epoxy coating, geven deze gietvloer een strakke & moderne uitstraling. Houdt u van een strakke industriële look in uw woning? Dan is een epoxyvloer dé vloer die u nodig heeft!

Offerte aanvragen

 

Voor- en nadelen

Een epoxy gietvloer is een vloer met zeer hoge hardheid en een naadloos karakter, die we in verschillende lagen aanbrengen op uw bestaande draagvloer. Daarna werken we zorgvuldig af met een coatinglaag die uw vloer van de gewenste, unieke stijl voorziet.

De keuze voor een specifieke vloer hangt veelal af van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Net als elk type gietvloer kent ook de epoxyvloer specifieke voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk: De epoxy vloer is dan ook een ideale keuze voor in uw keuken, badkamer of garage.
  • Naadloze vloer: De epoxyvloer is naadloos, zelfs als deze tussen verschillende kamers wordt aangelegd.
  • Grote keuzemogelijkheid op vlak van design: Met epoxy gietvloeren kunt u naar wens experimenteren in de meest uiteenlopende interieurs, en zelfs speciale effecten toevoegen, zoals glitters of figuren.
  • Stootvast & vloeistofdicht: Vloeren in epoxy worden niet voor niets voor industriële doeleinden gebruikt. Zelfs uw auto kan moeiteloos op een epoxyvloer staan, zonder deze te beschadigen.

Epoxyvloeren hebben voor particulieren ook een aantal nadelen waar we steeds rekening mee dienen te houden. Zo is het van groot belang dat de de ondergrond zeer stabiel is of wordt gemaakt. In tegenstelling tot PU vloeren zijn epoxy gietvloeren niet flexibel en kunnen ze bij een gebrek aan stabiliteit scheuren. Ook geeft dit type gietvloer meer contactgeluiden af, voelt het kouder aan en is combineren met vloerverwarming onmogelijk. Voor ruimtes waar comfort een grote rol speelt zoals de badkamer, zijn epoxy gietvloeren dus niet altijd de beste keuze.

Daarnaast zijn er nog andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van een epoxyvloer in huis. Om u echt een passend advies te geven komen we het liefst bij u over de vloer.

Maak hier uw afspraak

 

Wat is de kostprijs van een epoxyvloer?

De kostprijs van een epoxyvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is uiteraard de oppervlakte, maar ook de afwerking en specifieke wensen op het gebied van esthetiek en design spelen hier een voorname rol. Wanneer u bijvoorbeeld glitters in uw vloer wenst, dan beïnvloedt dat de totale prijs van de epoxyvloer. Doorgaans ligt de epoxvloer prijs gemiddeld tussen de €70 en €110 per vierkante meter. 

Benieuwd naar de prijs van uw project? Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

 

Kies voor een epoxy gietvloer van Floors & More

Wilt u graag epoxyvloer in uw huis laten gieten? Het aanleggen van een epoxyvloer is vakwerk en het is daarom belangrijk dat u deze laat gieten door experts. Zo wordt de kwaliteit en levensduur van uw vloer gewaarborgd. Floors & More helpt u graag verder met persoonlijk advies op basis van uw woonsituatie. Daarnaast leveren we steeds vakmanschap op maat van elk project.

Wilt u meer te weten komen over onze epoxyvloeren? Neem dan vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showrooms in Niel of Knokke.

 

Inspiratie

Blijf op de hoogte