Gietvloeren voor binnen

Gietvloeren voor binnen

Een gietvloer in huis is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de trends binnen de sector. Dat komt voornamelijk door de vele voordelen die aan dit type vloeren zijn verbonden. Naast het feit dat ze zeer resistent en onderhoudsvriendelijk zijn, zijn ze geschikt voor praktisch elke ruimte in uw woning. Hoewel ze meestal worden geplaatst in de living, slaapkamer of bureau zijn ze ook prima bestand tegen natte ruimtes. Door de randen van de gietvloeren mee af te werken worden voegen vermeden en kunnen ze dus ook worden geplaatst in de badkamer, berging of garage. De lange levensduur van een gietvloer is een enorm voordeel ten opzichte van andere vloeren. Deze lange levensduur van een gietvloer heeft alles te maken met de technische constructie. De vloer wordt opgebouwd in verschillende lagen, hierdoor ontstaat er een solide systeem. Ook zijn gietvloeren erg gebruiksvriendelijk. Zeker wanneer je kinderen hebt, wil je die met een gerust hart kunnen laten spelen. Tot slot geeft een gietvloer in huis een rustige, complete uitstraling. Doordat er geen naden of patronen door de vloer lopen, creëer je een mooi geheel waar variabele smaken voor het interieur aan kunnen worden toegevoegd.

Verschillende factoren

Bij het plaatsen van een gietvloer in huis moet er rekening worden gehouden met een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk te weten of er al dan niet vloerverwarming aanwezig is, aangezien niet alle gietvloeren hiervoor zijn geschikt. We raden in dat geval aan om te kiezen voor een PU gietvloer zoals de Comfort of de Soft gietvloer. Aangezien ze door hun geringe laagdikte (2 à 3 mm) geen warmte tegenhouden of absorberen, vallen beide types perfect te combineren met vloerverwarming. Bovendien zijn beide systemen flexibel van aard, waardoor ze dus perfect in staat zijn om het uitzetten en inkrimpen van de ondergrond op te vangen. Het verschil tussen beide ligt hem overigens louter in de hardheid. Er zijn nog meer factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van een gietvloer voor in huis. Om u echt een passend advies te geven komen we het liefst bij u over de vloer.

Prijzen en Floors & More

Floors & More biedt verschillende afwerkingsmogelijkheden op het gebied van gietvloeren. Neem bijvoorbeeld een epoxy gietvloer met een licht gestructureerde toplaag polyurethaan. Deze toplaag zorgt voor stevigheid en een hoge UV resistentie. Ook zijn er afwerkingsmogelijkheden die bescherming bieden tegen vocht, krassen en die de kwaliteit en kleur van de vloer behouden. De prijs voor een gietvloer in uw woning hangt af van de kwaliteit, de kleur en de afwerking. Doorgaans kan men stellen dat de prijs van gietvloeren voor binnen schommelt tussen € 60 en € 150 per vierkante meter. Algemeen gesproken geldt de regel hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Ook voor uw keuken, badkamer of garage hebben we verrassende suggesties. Uniek bij Floors & More zijn onze verticale toepassingen. Wilt u bijvoorbeeld een trap bekleden, of de wanden van uw douche? Floors & More helpt u graag verder!

 

Blijf op de hoogte